Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@16:52:30 GMT

کاربرد های کنتاکتور، محافظ جان و کلید حرارتی اشنایدر

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۶۰۶۱

کاربرد های کنتاکتور، محافظ جان و کلید حرارتی اشنایدر

کنتاکتور چیست؟

یکی از مهم ترین قطعات الکترونیک صنعتی، کنتاکتور می باشد .برای درک بهتر به این مثال توجه کنید .به عنوان مثال فرض کنید می خواهیم یک لامپ را روشن کنیم ، قطعا می دانید که برای روشن کردن هر لامپی به یک کلید نیاز داریم.این را باید بدانید که این کلید به برق سه فاز یا برق دی سی نیز نیاز دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه ی  کلید این است که مسیر برق یا جریان را قطع یا وصل کند . یکی از بهترین برند های این محصول کنتاکتور اشنایدر است که توسط شرکت اشنایدر الکتریک تولید می شود.

اولین راهکار برای روشن کردن یک موتور استفاده از کلید های معمولی می باشد . اگر شما کاتالوگ کلید های معمولی را دیده باشید ملاحظه می کنید که مشخصات دقیق آنها ذکر شده است این مشخصات شامل ولتاژ و جریان مجاز است .کلید های معمولی به طور معمول برای روشنایی مصارف خانگی استفاده می شود .این کلیدها جریان های کمی ، نهایتا 10 آمپر را از خود عبور می دهند.

ولی در محیط های صنعتی به جریان و ولتاژهای خیلی زیادتر احتیاج داریم. به همین دلیل دیگر این کلید های معمولی کار راه نمیاندازند و باید از کنتاکتور ها استفاده کرد. کنتاکتور اشنایدر در آمپر ها و ولت های متفاوت، در نمایندگی ها موجود هستند.

به طور ساده اگر بخواهیم بگوییم کنتاکتور( contactor ) یک نوع کلید الکترو مغناطیسی است که از یک جریان کوچک تر استفاده می کند تا یک جریان بزرگتر را قطع کند و این گونه از آسیب های زیاد تر جلوگیری می کند .

منظور از این که گفتیم کنتاکتور یک کلید مغناطیسی است یعنی وسیله ای می باشد که در آن از ویژگی های الکترو مغناطیسی استفاده شده و چندین کنتاکت را به هم متصل یا از هم جدا می کند .

کاربردهای کنتاکتور اشنایدر

کنتاکتور اشنایدر در سیستم هایی که به طور دائم برق آنها قطع و وصل می شود مورد استفاده قرار می گیرد.هم اکنون از کنتاکتورها در صنایع بسیاری استتفاده می شود و کاربردهای فراوانی در صنعت دارد .

رایج ترین کاربرد کنتاکتور روشن و خاموش کردن تجهیزاتی مانند موتور، ترانسفورماتور و ... می باشد. کنتاکتور یک کلید کنترل شده الکتریکی است که برای کلیدزنی مدار قدرت مورد استفاده  قرار میگیرد.
از کنتاکتور برای تامین روشنایی در تاسیسات بزرگ مانند ساختمان های صنعتی و تجاری استفاده می شود .علاوه بر این موضوع در کنترل نور افکنی نیز کاربرد دارد بدین صورت که برای کاهش مصرف برق در سیم پیچ های کنتاکتور، از کنتاکتورهای چِفت استفاده می شود که از دو سیم پیچ برای تماس باز و تماس نزدیک استفاده شده است.
در همه خودروهای هیبرید یک کنتاکتور اصلی برای برقراری جریان بالا بین موتور و کنترولر استفاده میشود.
به کار گیری کنتاکتور برای تأمین توان در موتورهای الکتریکی  از دیگر کاربردهای این تجهیز می باشد.
کنتاکتورهای خلا یکی دیگر از انواع کنتاکتور ها می باشند که در سیستم های AC به کار گرفته می شود. در بعضی از صنعت ها که به سوئیچینگ و کلیدزنی سریع نیاز داریم از این نوع کنتاکتور که ایمن بودن آن تضمین شده است استفاده می شود.
در کولر های گازی نیز کنتاکتورهای دو قطبی قرار دارد.کنتاکتور کولر گازی قسمتی از سیستم تهویه هوا می باشد که جریان برق را در داخل واحد کنترل می کند.

صحبت از کاربردهای کنتاکتور ها بسیار فراوان است که تعدادی از این کاربردها را برای شما بازگو کردیم.

کاربرد محافظ جان اشنایدر

کلید محافظ جان یا RCCB  از دیگر وسایل حفاظتی برقی می باشد که برای محافظت از افراد و لوازم برقی در مدارات الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد .این کلید در انواع مختلف و تیپ های متفاوت  در بازار عرضه شده است .محافظ جان قسمتی برای ورودی و خروجی دارد که ورودی آن نول است که روی این دستگاه با حرف N نمایش داده می شود و حرف T نیز نشان دهنده ی تست عملکرد محافظ جان است یعنی وقتی که برق وصل است(کلید روی حالت ON قرار دارد) و دکمه ی T را می زنیم این کلید باید قطع شود اما اگر قطع نشد یعنی کلید محافظ جان کار نمی کند و خراب شده است . بهترین مارک این محصول هم محافظ جان اشنایدر است. اشنایدر الکتریک یکی از بهترین تولیدکنندگان تجهیزات برق ساختمان است.

محافظ جان جریانی که در مسیر سیم فاز قرار دارد و جریانی که در مسیر نول قرار را با یکدیگر مقایسه می کند و می سنجد اگر مقدار جریان این دو با یکدیگر  یکی بود متوجه می شویم کلید محافظ جان عمل می کند اما  اگر مقدار شدت جریان بین  فازو نول متمایز و متفاوت باشد یعنی  در قسمتی از مدار نشتی جریان داشتیم و سپس این کلید محافظ جان قطع می شود .

شدت جریان بیشتر از  50 میلی آمپر به بالا برای انسان خطرناک است و ممکن است عوارض برق گرفتگی برای انسان پیش بیاید بنابراین وجود کلید محافظ جان اشنایدر در ساختمان ها الزامی می باشد .

دو  کاربرد بسیار مهم محافظ جان اشنایدر:

1. RCCB در سیم کشی خانگی و صنعتی برای محافظت در برابر شوک الکتریکی استفاده می شود .به این صورت که نشتی جریان را تشخیص می دهد و بلافاصله مدار را قطع می کند.

 2. RCCB برای محافظت در برابر خطای نشت زمین استفاده می شود.

کاربرد کلید حرارتی

کلید حرارتی اشنایدر از وسایل محافظت الکتریکی می باشند که از فیوز مینیاتوری و بیمتال تشکیل شده است .کلید های حرارتی موتور را در برابر اتصالات کوتاه یا اضافه بار محافظت می کند.

کلید های حرارتی در رستوران ها ، آشپزخانه ها ، هتل ها و ... برای بررسی روی دمای غذاهایی که در حال پخت می باشد کاربرد دارد به عنوان مثال به پلوپزی که در خانه ی خودتان دارید توجه کنید ، موقعی که برنج کاملا پخته شده باشد کلید حراراتی می تواند تشخیص دهد و دمای آن را کنترل می کند.

کلیدزنی مدارات موتوری، از دیگر کاربردهای این کالا است این تجهیزات، از الکتروموتور در مقابل انواع خطاهای الکتریکی محافظت می‌کنند.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کلید حرارتی اشنایدر کنتاکتور کلید های معمولی استفاده می شود کلید محافظ جان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو ناصر اسکندری در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، افزود: ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی در تابستان سال گذشته در حالی به ۹۸ درصد رسیده است که میانگین جهانی این رقم در حدود ۹۵ درصد است و در تلاشیم امسال نیز نیروگاه‌های حرارتی را با آمادگی بالایی در مدار تولید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی در پایان سال گذشته با افزایش دو دهم درصدی به ۳۹.۳ درصد رسیده است، ادامه داد: در سال گذشته سوخت مصرفی نیروگاه‌ها در حالی ۲.۹۱ درصد افزایش یافته که میزان تولید برق این واحدها به دلیل افزایش راندمان نیروگاه‌ها بیش از این رقم بوده است.

اسکندری یادآور شد: تنها در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم ۱۴ واحد بخار سیکل‌ترکیبی جدید به ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات بدون مصرف سوخت جدید وارد مدار شده است که از محل احداث این واحدها سالانه ۳.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شده و شاهد رشد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور هستیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در ابتدای امسال ۲.۹ درصد افزایش یافته است، گفت: روند افزایش نیاز مصرف در ابتدای امسال رشد ۵.۵ درصدی داشته و با توجه به اینکه در سال جدید نیاز مصرف برق کشور رشد شتابانی دارد، باید آمادگی بیشتری برای تولید برق مورد نیاز مشترکان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال قابلیت تولید در نیروگاه‌های حرارتی را باید به ۵۲ هزار مگاوات برسانیم، اضافه کرد: این رقم از طریق پروژه‌های جدید نیروگاهی، طرح‌های رفع محدودیت و افزایش آمادگی در نیروگاه‌های مختلف ایجاد خواهد شد که در همین راستا از مهرماه سال گذشته حدود ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و مطمئن در پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

اسکندری ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ درصد از فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش مطابق برنامه آغاز شده و بیش از ۹۸ درصد از برنامه‌های تعمیراتی شروع شده نیز به پایان رسیده است و تا چند روز آینده با اتمام برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور این واحدها آماده تولید برق مورد نیاز مشترکان در پیک تابستان امسال خواهند بود.

کد خبر 6094611 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از «بمب خلأ» در جنگ غزه
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟