Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، نوسان و قطعی برق حالا به یکی از مشکلات شهروندان در شهرهای مختلف کشور تبدیل شده است. مشکلی بزرگ که به نظر می‌رسد برای مدتی مهمان مردم باشد. راه‌های در دسترس و ارزانی برای تامین برق در ساعات قطعی آن وجود ندارد اما واقعیت آن است که روش‌های مطلوبی وجود دارد که می‌تواند آسیب‌دیدگی وسایل الکترونیکی در برابر نوسان و قطعی برق را به حداقل ممکن برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به واکاوی ۷ نکته برای‌ آن‌که از وسایل الکترونیکی در برابر نوسان و قطعی برق محافظت کنید، می‌پردازیم. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا سلامت وسایل الکترونیکی خود در برابر نوسان و قطعی برق را مدیریت کنید.

این ۵ وسیله در حالت خاموش هم برق مصرف می‌کنند جداول قطعی برق را بررسی کنید

یکی از راه‌های موجود برای حفظ سلامتی وسایل الکترونیکی در برابر نوسان و قطعی برق آن است که جداول قطعی برق را بررسی کنید. این جداول به خوبی توضیح می‌دهند که برق کدام مناطق از شهر در چه ساعتی قطع می‌شوند. بنابراین می‌توانید در آن ساعت‌ها استفاده از وسایل الکترونیکی گران‌قیمت مانند کامپیوترهای قدرتمند را کنار بگذارید. این جداول معمولا دقیق نیستند اما تصویر مطلوبی از قطعی برق ارائه می‌کنند.

جعبه فیوز مناسبی خریداری کنید

جعبه فیوزها یکی از مهم‌ترین اجزای الکتریکی یک واحد هستند. استفاده از آن‌ها به شما کمک می‌کند تا مدیریت جریان برق خود را برعهده بگیرید. اما خرید یک جعبه فیوز مناسب که امکانات بهتری داشته باشد و جریان برق را بهتر از قبل مدیریت کند، ضروری به نظر می‌رسد.

جعبه فیوزهایی که ارزان هستند چندان در برابر نوسان برق مقاوم نیستند و به همین دلیل بهتر است جعبه فیوز مناسبی خریداری کنید. جعبه فیوز از نوسانات برقی و ولتاژی که از طریق سیم‌کشی خانه به وسایل برقی می‌رسد، محافظت می‌کند و خطر ایجاد خسارت به دستگاه‌ها را کاهش می‌دهد.

دسترسی برق را با کمک جعبه فیوز محدود کنید

اگر بخشی در خانه یا محل کار شما وجود دارد که به برق دائمی نیاز ندارد، می‌توانید دسترسی آن قسمت به برق را محدود کنید. بنابراین در شرایط بی‌برقی هیچ آسیبی به وسایل الکترونیکی حاضر در آن بخش وارد نمی‌شود. با این حال این این راهکار تنها برای بخش‌هایی که عملا ناکارآمد هستند ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین تنها بخش‌هایی مانند انباری داخل خانه و سایر اتاق‌های مشابه از این قاعده پیروی می‌کنند.

از محافظ برق استفاده کنید

بهتر است همه محصولات الکترونیکی خانه را به محافظ برق مجهز کنید. تفاوتی نمی‌کند این محافظ‌ها از جنس متصل به پریز باشند یا چندراهی باشند. آن‌چه اهمیت دارد، آن است که این محافظ برق‌ها را به وسایل الکترونیکی خود وصل کنید. سعی کنید نمونه‌های بهتر درون بازار را خریداری کنید. نیازی به یادآوری نیست که سه‌راهی‌ها و مبدل‌های برق لزوما محافظ در برابر نوسان برق نیستند.

از محافظ ولتاژ یاری بگیرید

می‌توانید برای کامپیوتر خانگی، تلویزیون و سایر وسایل مشابه از محافظ‌های برق استفاده کنید اما این محافظ‌ها برای کلیدی‌ترین وسایل خانه مناسب نیستند. بنابراین بهتر است که از محافظ ولتاژ استفاده کنید. محافظ ولتاژ روی وسایلی مانند یخچال قرار می‌گیرد و با قرارگرفتن در مسیر انتقال جریان الکتریسیته، جریانی یک‌دست و منظم را به یخچال و سایر وسایل خانگی مانند لباسشویی و ظرفشویی منتقل می‌کند.

از GFCI استفاده کنید

یکی از حرفه‌ای‌ترین وسایلی که می‌تواند قطعی و نوسان برق را برای محصولات الکترونیکی مدیریت کند، GFCI است. این دستگاه که نام آن حالت مختصر عبارت ground fault circuit interrupter لقب می‌گیرد به شدت کاربردی به نظر می‌رسد. GFCI وسیله‌ای است که جریان برق را تحت نظر دارد و اگر جریان برق بیشتر از حد مجاز باشد، برق را قطع می‌کند تا از سوختن لوازم برقی جلوگیری شود. تعدادی از GFCIها  تنظیمات حرفه‌ای و جذابی دارند که امنیت الکتریکی محصولات الکترونیکی را بیشتر می‌کند.

از UPS یاری بگیرید

یکی دیگر از محصولات جانبی که می‌تواند قطعی و نوسان برق محصولات الکترونیکی را تامین کند، UPS است. UPSها دستگاه‌هایی هستند که برای کاهش و جلوگیری آسیب دیدن لوازم برقی در مقابل نواسانات و قطعی برق استفاده می‌شوند. طرز کار این دستگاه‌ها بدین صورت است که یک باتری یدکی در دستگاه‌ها قرار می‌گیرد و در صورت قطعی ناگهانی برق، جریان برق از سیم‌کشی یا جعبه فیوز به دستگاه UPS منتقل شده تا از باتری برق تامین شود. بنابراین با قطع ناگهانی برق، دستگاه‌های الکترونیکی به کار خود ادامه می‌دهند.

باید بدانید که UPSها نمی‌توانند برای مدتی طولانی به کار خود ادامه دهند و تنها مانع خاموشی ناگهانی دستگاه‌های الکترونیکی شما می‌شوند. بنابراین توانایی تامین همیشگی برق محصولات شما را ندارند. ضمن اینکه استفاده از UPS در خانه چندان منطقی نیست. بهتر است از این دستگاه برای اداره یا محل کار استفاده شود.

کد خبر 614762 برچسب‌ها لوازم خانگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: لوازم خانگی محصولات الکترونیکی وسایل الکترونیکی نظر می رسد استفاده کنید قطعی برق دستگاه ها جریان برق نوسان برق جعبه فیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد

دولت انتظار دارد، برند‌های ایرانی لوازم خانگی با شاخص‌ترین برند‌های خارجی رقابت کنند و بازار کشور‌های همسایه را در اختیار بگیرند.

به گزارش اکونگار، در عین حال به فعالان فشار می‌آورد که ارز صادراتی را با نرخ نیمایی به دولت بفروشند و تولید با قیمت پایین‌تر به بازار عرضه کنند. به نظر می‌رسد دولت از فعالان لوازم خانگی انتظار معجزه دارد.

در حاشیه ششمین نمایشگاه فرصت‌های صادراتی ایران پنلی با عنوان دلایل عدم استقبال بازار‌های جهانی از محصولات لوازم خانگی ایرانی برگزار شد. در این پنل احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، عادل دهدشتی مدیر ارشد برند سازمانی گروه انتخاب، عباس ابهری عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی، پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران و ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک حضور داشتند و به مشکلات تولید و فروش لوازم خانگی اشاره کردند.

البته عنوان این پنل مورد نقد شرکت کنندگان قرار گرفت چرا که اعضا بر این باور بودند این عنوان انداختن توپ مشکلات و نارسایی‌ها به زمین فعالان صنعتی ست. در حالی که پیش از اینکه به تولید برسیم باید ریشه‌های مشکلات کلان اقتصاد را بررسی کنیم سپس به رقابتی نبودن تولیدات بپردازیم.

احسان فدایی دبیر پنل و کارشناس لوازم خانگی در گفتگویی به خلاصه‌ای از گفته‌های شرکت کنندگان در پنل اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، گفت: در سال‌های اخیر همواره درون ساختار تصمیم گیری ناهماهنگی‌های زیادی وجود داشته و مشکلات و موانعی که بر سر راه قرار گرفته به صورت خواسته یا ناخواسته توسط دولت زمینه ساز این شده که شرکت‌های تولیدی در داخل کشور دستشان برای هر نوع فعالیت اقتصادی بسته باشد.

آئین نامه‌های خلق الساعه‌ای که مدام در حال زایش و تغییر هستند تبدیل به بزرگترین مانع برای تولید شده اند. صاحبان صنایع نیاز به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت دارند. تولید با مقوله تجارت و بازرگانی که پروسه آن سرعت بیشتری دارد، متفاوت است. متاسفانه آئین نامه‌های متعددی که صادر می‌شود تغییر و تحولات بسیار گسترده و عمده‌ای را از سوی وزارت صمت برای تولید به بار آورده و منجر به نارکارآمدی برنامه ریزی‌ها شده است. تولیدکننده نمی‌داند در چند ماه آینده شرایط تولید و تجارت چقدر قرار است تغییر کند تا نسبت به آن برنامه ریزی داشته باشد.

مشکل دوم به تخصیص ارز مربوط می‌شود. پروسه تخصیص ارز بسیار طولانی شده و ناهماهنگی بین وزارت صمت و بانک مرکزی بسیار بالا رفته است. بانک مرکزی از سیستم پاسخگویی رودر رو به سیستم ثبت تیکت تغییر داده و اصلا پاسخگوی مشکلات فعالان حوزه نیست.

کمیت گرایی دولت

ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک، گفت: تامین مواد اولیه و قطعات در گذشته از کشور‌های مختلف انجام می‌شد و لوازم خانگی کوچک بازار خوبی داشت. با تولیداتی که انجام می‌شد روی بازار‌های صادراتی بهتر می‌توانستند کار کنند. اما یکی از مشکلات بزرگی که در چند سال اخیر به شدت رواج پیدا کرده و در اثر یک سیاستگذاری غلط و تداوم آن سیاست ایجاد شده این است که طی سال‌های گذشته گرفتار آماردرمانی و کمیت گرایی شده ایم. در مجموعه وزارت صمت در چند سال گذشته برای افزایش آمار کمی تولیدات، برای هر کسی که تقاضا داشته مجوز صادر شده است.

افراد برای استفاده از تسهیلات تولید که در سال‌های گذشته تخصیص پیدا می‌کرد متقاضی تاسیس بنگاه‌های تولیدی کوچک می‌شدند. بدون آنکه صلاحیت آن‌ها بررسی شود و تخصص لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته باشند. تعدد مجوز‌ها مشکل بزرگی ایجاد کرده است. در مقوله تخصیص ارز، وزارت صمت باید چیزی حدود یک هزار فعال صنعتی را برای دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی کند. ۹۰ درصد این افراد Economy of scale نیستند یعنی تولید رقابت پذیر ندارند. این بنگاه‌ها ارز را دریافت می‌کنند، مواد اولیه گرید ۲ چینی وارد می‌کنند و وارد چرخه تولید برند‌های ناشناخته و بی کیفیت می‌شوند. این برند‌ها حتی در بازار داخلی هم متقاضی ندارند چه رسد به صدور به کشور‌های همسایه. این اتفاق تبدیل به لوپ بزرگ و معیوب در کشور شده است.

کشور‌های همسایه هم تولیدات ایرانی را نمی‌خواهند

محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، گفت: وقتی محصولات تولید شده، برای تهیه مواد اولیه از ارز بازار آزاد استفاده می‌کند، قیمت تمام شده آن افزایش می‌یابد. به طور مثال یک ماشین لباس شویی یا ظرف شویی ایرانی بالغ بر ۳۰۰ دلار هزینه تمام شده، دارد. چگونه این تولیدات با برند‌های معتبر دنیا که با قیمت پایین‌تر یا هم اندازه قیمت تولیدات ایرانی در کشور‌های همسایه عرضه می‌شود، می‌تواند رقابت کند.

وقتی ما خودمان واردکننده تکنولوژی هستیم نمی‌توانیم با مشکلاتی که در حوزه ارز داریم قطعا نمی‌توانیم با برند‌های خارجی رقابت کنیم. چگونه می‌توانیم تولیدات ایرانی را ۴۰ درصد گران‌تر از تولیدات مشابه برند‌های خارجی بفروشیم. پس عملا بستر صادرات را حتی در کشور‌های هم مرز خودمان هم نداریم. چون کشور‌های آن‌ها دارای تجارت آزاد هستند و ممنوعیتی برای واردات برند‌های باکیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر ندارند.

دخالت دولت هر روز بیشتر می‌شود

پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، گفت: در گذشته صادرات به راحتی انجام می‌شد، چون محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کمتر از امروز بود و دخالت دولت را در بازار کمتر می‌دیدیم. هر مرحله که پیش می‌رویم دخالت و ورود دولت به بازار چه از سوی وزارت صمت و چه بانک مرکزی افزایش پیدا کرده لذا مسیر بسیار دشوار شده است؛ بنابراین ما که در گذشته می‌توانستیم به کشور‌های اطراف صادرات انجام دهیم امروز صادراتمان به صفر رسیده است و بخشی از سود شرکت که از محل صادرات بود از دست رفته است.

مجموعه‌های خدمات پس از فروش در کشور‌های هدف ایجاد شود

فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران، گفت: اگر قرار است صادرات داشته باشیم باید مجموعه‌هایی در کشور‌های هدف ایجاد شوند تا به برند‌های ایرانی خدمات پس از فروش ارائه دهند. با ایجاد شدن این مزیت شاید بتوان روی صادرات به برخی کشور‌ها کار کرد.

وجود برند‌های بی کیفیت و متعدد

عادل دهدشتی مدیرارشد برند سازمانی گروه انتخاب، گفت: ما در کشور خودمان یک برند سرشناس شاخص نداریم. در کشور‌های صنعتی مهم دنیا چند برند خاص به عنوان صنایع مادر برای صادرات در نظر گرفته می‌شوند. این برند‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند و باقی تولیدات، برای آن‌ها زنجیره ارزش ایجاد می‌کنند. مثل ال جی و سامسونگ به عنوان تولیدات شاخص کره جنوبی. اما در کشور ما برند‌های به شدت زیادی وجود دارد که عمده آن‌ها نیز تولیدات اقتصادی ندارند. اغلب این صنایع در حال گذراندن روزمرگی خود هستند. تبلیغاتی که در صدا و سیما می‌شود تبلیغ روی فروش است و ارتباطی با برندسازی ندارد.

دولت کاری نکند بهترین خدمت به تولید است

احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، گفت: به خیر تو امید نیست شر مرسان. همه فعالان لوازم خانگی در ایران بر این باورند که بهترین خدمت به مجموعه لوازم خانگی این است که دولت کاری نکند. چون حضور و تصدی گری دولت منجر به سردرگمی فعالان صنعت لوازم خانگی شده است. یک مثال عینی آن بیانیه‌های وزارت نیرو برای ممنوعیت تبلیغات اسپیلت هاست. در کشوری که مشکل آب داریم و در زمستان مشکل گاز داریم و هر چه پیشتر می‌رویم مشکلات وخیم‌تر می‌شود، بهترین روش به سمت انرژی‌های نوین و جایگزین کردن کولر‌های آبی ست. مشکل اصلی ما در خانه است و هنوز مشکل داخلی ما حل نشده که به مسائل بیرون از کشور بپردازیم.

یکی از مشکلات اصلی ما این است که سیاست‌های تشویقی به سیاست‌های تنبیهی تبدیل شده است. در بحث صادرات به سه موضوع باید توجه داشته باشیم. اول عرضه، بعد تقاضا و سپس هزینه مبادله. ما باید تولید محصول رقابت پذیر باشیم چه در بخش قیمت، چه کیفیت و چه طراحی. در بحث قیمت تمام شده می‌بینیم که دولت به عنوان تامین کننده عمده مواد اولیه، قیمت‌ها را بالا برده است. هزینه‌های حمل و نقل نیز از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ حدود ۵.۵ برابر شده است.

نرخ بهره نیز از سوی بانک‌ها به بیش از ۴۲ درصد رسیده و قیمت ارز هم که مشخص است. در حوزه طراحی و کیفیت زمانی می‌توانید سرمایه گذاری کنید که حاشیه سود بالایی داشته باشید. یعنی تولید در مقیاس اقتصادی باشد. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی تولید اقتصادی ندارند؛ بنابراین اصلا نمی‌توان در حوزه طراحی و کیفیت ورود پیدا کنند. ما در بخش تقاضا باید تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم.

یا باید دولت دامپینگ کند یا اینکه تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم. اما وزارت خارجه انقدر درگیر مسائل سیاسی شده که برای رایزنی اقتصادی با کشور‌های همسایه هم فرصت ندارد. در کنار همه این‌ها به دلیل تحریم هزینه‌های مبادله به شدت بالا رفته است و بانک مرکزی هم با پیمان سپاری ارزی کار را برای صادرکننده تمام کرده و با گرفتن ارز با قیمت‌های دولتی، همه انگیزه‌های صادرات را از بین برده است.

دیگر خبرها

  • انبار احتکار لوازم خانگی در محمودآباد لو رفت
  • نقش کلیدی لوازم پزشکی در بهبود سلامت بیماران
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه