Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلید اتوماتیک کامپکت و هوایی، کنتاکتور، کلید مینیاتوری، کلید محافظ جان و بیمتال از اجزای تجهیزات برق صنعتی می باشند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام گروه صنعتی آبیاران، این مجموعه با قدمت ۴۰ ساله با کادر مجرب و متخصص در واردات و تامین تجهیزات برق صنعتی، دستگاه های مولد برق، الکتروموتور و پمپها در خدمت هموطنان گرانقدر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خط مشی ما، تهیه و تامین و تحویل کالا بدون واسط و با گارانتی معتبر می باشد.

با این اوصاف در متن زیر یکسری اطلاعات اولیه از این تجهیزات را باختصار ارائه می دهیم.

امروزه با پیشرفت علم و فن آوری، نیاز به انرژی برق روز به روز بیشتر شده و همگام با این نیاز، تجهیزات برقی نیز پیشرفت های چشمگیری کرده اند.

همسوی این بروز شدنها، تجهیزات برق صنعتی جهت سهولت، ایمنی و بهره وری بیشتر کاربران، به فن آوریهایی دست یافته اند که به ایمنی کاربران و دستگاهها، ارتقای بهره وری و به حداقل رساندن اتلاف انرژی و منابع زمینی قابل ذکر میباشند.

این تجهیزات در تابلو برق فرمان دستگاههایی مانند دیزل ژنراتور، کمپرسور هوا، موتورپمپ و تابلو برق ساختمانها و آسانسور و ... بکار گرفته می شوند. هر یک از این ابزارها کار کنترل، فرمان، اعلام، اخطار، محافظت، عملگری و انتقال را بعهده دارند که برخی چندین عمل را باهم انجام می دهند.

کنتاکتور

کنتاکتور ابزاری  الکتریکی قابل کنترل است که برای کنترل و قطع و وصل جریان برق مدار قدرت تکفاز و سه فاز مورد استفاده قرار می گیرد، که دارای سه عدد پلاتین قدرت و یک عدد پلاتین فرمان باز و یک عدد پلاتین فرمان بسته به همراه بوبین جهت حرکت دادن تیغه ها که در اثر ولتاژدار شدن بوبین باعث تولید جریان مغناطیسی شده و بوسیله هسته، تیغه های کنتاکتور را به سمت پایین می کشد و با این عمل تیغه های باز را بسته و بسته را باز می کند. 

کنتاکتور شباهت زیادی به رله دارد، با این تفاوت که کنتاکتور برای کاربردهای آمپر بالا بکار می‌رود و قطع و وصل در آن از طریق بوبین انجام می شود.

کنتاکتورها برای کنترل بارهای مختلف الکتریکی اعم از الکتروموتورها، دیزل ژنراتورها، بانکهای خازنی، مدارات روشنایی، گرمکن‌های الکتریکی و ... استفاده می‌شوند. کنتاکتورها از تیغه، بوبین، محفظه (اجزای اصلی) و تیغه کمکی و بیمتال تشکیل شده است.

برای انتخاب یک کنتاکتور مناسب ابتدا باید مقدار آمپر مصرفی را مشخص و سپس با درنظر گرفتن عوامل محیطی (ارتفاع از سطح دریا، رطوبت و دما) و مدت زمان کار با درنظر گرفتن بالاسری آمپراژ، کنتاکتور مناسب را انتخاب کنید.

بیمتال

هر موتور الکتریکی برای عمر طولانی، ایمنی و کاهش خرابی باید از هر نوع خطای احتمالی محافظت شود. تقریبا تمامی صنایع برای کنترل فرآیند و تولیدشان به موتورهای الکتریکی متکی هستند. بیمتال یکی از انواع تجهیزاتیست که موتور را در مقابل آسیبهای اضافه بار و جریان محافظت می کند.

بیمتال با کنتاکتور مورد استفاده قرار می گیرد. بیمتال اضافه بار موتور را تشخیص داده و برق موتور را قطع و بنابراین آن را از گرمایش مضاعف و آسیب محافظت می کند. بغیر از اضافه بار، بیمتال می تواند موتور را در مقابل خطای فاز و عدم تعادل فاز هم محافظت نماید.

کلید اتوماتیک

کلید اتوماتیک کامپکت و هوایی برای قطع و وصل و محافظت از اتصال کوتاه و اضافه بار در مصارف برق صنعتی و آمپراژ بالا بکاربرده می شود. کلید اتوماتیک همانند کلید مینیاتوری از رله جریان برای قطع در اتصال کوتاه و رله حرارتی برای قطع در اضافه بار استفاده میکند، البته با ابعاد و آمپراژ بالاتر و در اکثر کلید اتوماتیکها ولوم تنظیم آمپر هم وجود دارد.

عمده مصرف کلید اتوماتیکها در کارخانجات و تولیدی ها و تابلوبرق های توزیع می باشد. بازه آمپراژ کلید اتوماتیک کامپکت از ۱۶ الی ۱۶۰۰ آمپر و کلید هوایی از ۶۳۰ الی ۶۳۰۰ آمپر می باشد.

نکته: در واقع شاید همه کلیدها با هر کیفیتی عمل قطع و حفاظت را انجام دهند. اما تفاوت اصلی اینست که، عمل قطع یا حفاظت در چه زمانی انجام شده است؟ جالب است بدانید، فقط با تاخیر چند میلی ثانیه، در هر بار قطع یک کلید بی کیفیت، در طول زمان آسیب جبران ناپذیری به تمام تجهیزات برقی وارد می شود.

کلید مینیاتوری

کلید مینیاتوری قطع کننده جریان برق می باشد. این قطعه در مقابل جریان اضافه بار حساس بوده و بسرعت برق مدار را قطع می کند. بعبارت ساده، فیوز وسیله‌ای حفاظتی است که در تجهیزات و مدارات الکتریکی بکار می‌رود تا در مواقعی که جریان بیشتر از حد مجاز از وسیله عبور ‌کند، با سوختن فیوز مدار قطع شود تا تجهیزات دیگر آسیبی نبینند.

عنصر اصلی ساخت فیوز، نواری فلزیست که در یک محفظه غیررسانا می باشد. با عبور بیش از حدمجاز جریان، نوار ذوب شده و مدار قطع می‌شود. بازه جریانی کلیدهای مینیاتوری از ۲ الی ۱۰۰ آمپر بوده و جریان قطع آن قابل تنظیم نمی باشد و بصورت تکفاز و سه فاز در انواع  تک پل، دو پل، سه پل، چهار پل و تا قدرت قطع ۱۶ کیلوآمپر می باشند.

مشخصات کلیدهای مینیاتوری در روی کلیدها ثبت می شود. زمان قطع این تیپها به ترتیب از سریعترین عملکرد عبارتند از Z و B و C و D. تیپهای کلید مینیاتوری عبارتند از:

B  روشنایی

C  موتوری

D  ترانسفورماتوری

K  قدرت

Z  بسیار حساس

نکته: توجه داشته باشید که چیزی بعنوان فیوز مینیاتوری نداریم و این قطعه کلید مینیاتوریست که به فیوز مینیاتوری معروفند.

کلید محافظ جان

کلید محافظ جان برای مراقبت از کاربران در برابر برق گرفتگی و شوک الکتریکی در تابلوبرق بکار می رود. در حالت عادی مدارهای الکتریکی، جریان رفت با برگشت برابر است. اما اگر به هر دلیلی جریان بین فاز و نول اختلاف داشته باشد، این کلید عمل می کند و مدار را برای جلوگیری از برق گرفتگی و آتش سوزی قطع می کند.

در واقع تفاوت محافظ جان با فیوز مینیاتوری در اینست که محافظ جان برای قطع مدار در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه طراحی نشده است. ولی مدل دیگری از این کلید با نام RCBO وجود دارد که یک کلید ترکیبی است که به هردو عمل واکنش نشان می دهد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تجهیزات برق صنعتی کنتاکتور کلید مینیاتوری کلید اتوماتیک تجهیزات برق برق صنعتی اضافه بار محافظ جان برای قطع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۶۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بازار خودرو امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ قیمت محصولات داخلی و مونتاژی نسبت به روز گذشته افزایشی است اما محصولات مدیران خودرو تغییر زیادی ندارد.

کوییک اتوماتیک از هاچ‌بک‌های دنده اتومات اقتصادی شرکت سایپا امروز ۱۵ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۵۳۹ میلیون تومان رسیده است.

شاهین G از سدان‌های لوکس و رده‌بالای سایپا نیز با رشد قیمت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی و قیمت ۷۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

سمند سورن پلاس رکورددار افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی است که نسبت به روز گذشته ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

تارا دنده‌ای V1 یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز ۲۱ میلیون تومان رشد یافته و با ۸۵۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۲ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۶ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۷۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۰ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۰ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۳ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۵ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۵ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز به جز محصولات مدیران خودرو، افزایشی است.

جک J4 آپشنال یکی از معدود محصولات مونتاژی است که تغییر قیمت ندارد و با نرخ ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X55 Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو نیز بدون تغییر نسبت به روز گذشته و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

فیدلیتی پرستیژ پنج نفره که محصول جدید بهمن موتور به شمار می‌رود، تنها در یک روز توانسته ۳۵ میلیون تومان گران‌تر شود و به کانال دو میلیارد و ۴۹۵ میلیون تومان معامله برسد.

هونگچی H5 یکی از محصولات وارداتی و لوکس گروه بهمن نیز نسبت به روز گذشته ۹۰ میلیون تومان افزایش قیمت دارد و به پنج میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748268

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • خودرو فورد ترانزیت 2025 چه مشخصاتی دارد؟
  • قیمت خودرو امروز 12 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • آشنایی با استاد شعله